Bethabara NL

Voor Rust, Ruimte en Relatie

       De plaats Bethabara in Israël

 

Bethabara Spiritualiteit

De naam Bethabara is Hebreeuws en betekent huis of plaats van de overgang en de nieuwe schepping. Bethabara is de plaats aan de Jordaan waar zich meerdere Bijbelse gebeurtenissen hebben afgespeeld. Zo werd Jezus daar door Johannes de Doper gedoopt. De Heilige Geest verscheen zichtbaar in de vorm van een duif en de stem van God de Vader sprak de helende en bevestigende woorden: “Dit is mijn Zoon, mijn veelgeliefde”[1]. Het is de plaats waar de zending en het begin van het apostolisch-missionaire leven van Jezus plaatsvond[2].

Bethabara wil de genaden van de plaats Bethabara leven en voor iedereen toegankelijk maken, uitgaande van onze doopgenade en de zalving als priester, koning en profeet. Daarom willen we de Heilige Geest in Bethabara alle ruimte geven, om ons voortdurend te laten omvormen tot een nieuwe, geestelijke Schepping.

Toerusting

Wij willen leven zoals de eerste christenen. Jezus onderwees zijn leerlingen en het volk vanaf het begin. Wij willen dit voorbeeld volgen en dat ook doen. Doel is niet enkel in geloof, maar ook in weten en wijsheid steeds meer te groeien.

Leven bij Bethabara betekent voor ons dat wij zelf actief op zoek gaan naar passend geestelijk voedsel volgens de spiritualiteit van Bethabara[3] – de toerusting die wij zoeken leidt ons naar een leven in autonomie en zelfstandigheid, zonder daarbij onze afhankelijkheid naar God toe uit het oog te verliezen.

Zending

Bethabara is christelijk, charismatisch en missionair – dat laatste betekent dat wij ons graag door de Heilige Geest laten zenden, bijvoorbeeld voor het geven van begeleiden van mensen en het geven van seminars, toerusting en retraites.

Bethabara wil naast veel andere initiatieven, de nieuwe evangelisatie in de kerk als lichaam van Christus dienen.

 

[1] Lucas 3, 21-22

[2] Zie Lc 3, 21-22

[3] Uitwerking in de Charta van Bethabara. 

June 2018
S M T W T F S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

ALPHA