Bethabara NL

Voor Rust, Ruimte en Relatie

       De plaats Bethabara in Israël

 

Begeleiding

Het (her)vinden van je eigen identiteit, het afleggen van oude gewoonten en het inleven in een nieuw levenspatroon kost tijd, geduld en discipline. In een crisis kan het onmogelijk lijken om dat alleen te doen. De energie om zelf de stappen te zetten die nodig zijn ontbreekt en het zelfstandig ‘uit de put’ klimmen en een nieuwe weg inslaan lijkt onmogelijk. Onze begeleiders reiken u de hand en lopen een stukje met u mee.

Met behulp van onze manier van begeleiding, willen wij niet enkel helpen gebeurtenissen uit het persoonlijk verleden te verwerken, maar ook een manier te vinden, waarmee verborgen gaven en talenten kunnen worden ontdekt om vervolgens te kunnen worden ingezet in het persoonlijk leven, in alle persoonlijke relaties. Door de individuele benadering worden problemen in relatie, gezin, werk en/of school helder in beeld gebracht.

Waar een reguliere hulpverlener vaak naar herstel zoekt van de oude situatie, zien wij in een crisis altijd de belofte van iets nieuws. We besparen ons een hoop frustratie en verdriet als we, met de Bijbel in de hand, het leven gaan zien zoals het is: een leerschool waarin we door God de Vader, vol liefde, worden gevormd tot hoe Hij ons bedoeld heeft! We zouden God eigenlijk meer mogen danken voor problemen, want zonder dat zouden we nooit dichterbij Hem komen. God is niet de pleister op onze wonden - Hij is IN de wond. Als we door Jezus ons hart laten vernieuwen, heeft dat gevolgen voor ons dagelijks leven. Niet enkel voor het inzicht wie we zelf ‘zijn’ en wat onze ware identiteit in Christus is, maar ook voor onze relatie met God en met onze medemensen.
Intensieve persoonsgerichte zorg wordt niet enkel ingezet om een nieuw begin of een herstel na ziekte te bevorderen, maar ook voor (schijnbaar) normale, grote of kleinere moeilijkheden in het dagelijks leven.

Al naar gelang de vraag die door u wordt voorgelegd, wordt in een kennismakingsgesprek met u bepaald welk traject het meest aansluit bij uw vraag. De persoonsgerichte begeleiding in en vanuit onze gemeenschap richt zich voornamelijk op onderstaande gebieden:

  • Relatie met jezelf, met God en met de naaste
  • Relatie met partner, kinderen en ouders
  • Hoogsensitiviteit en lastendragen
  • Ontdekking van de eigen identiteit & talent
  • Levens- en relatieproblemen
  • Blokkades
  • Burn-out
  • Verwerken van ervaringen uit het verleden

Begeleiding is mogelijk op de volgende manieren:

  • Een serie van losse gesprekken van 1 uur.
  • Een verblijf van 24, 48 of 72 uur in een gastenkamer in de gemeenschap. Gedurende die tijd kunt u kiezen voor begeleidingsgesprekken (het advies is 2 gesprekken per dag) en krijgt u huiswerk (± 3 uur per dag), daarnaast heeft u ruimschoots de gelegenheid voor gebed en voor een wandeling in de mooie omgeving van Lomm. Tijdens uw verblijf kunt u meeleven, en desgewenst meewerken, in onze gemeenschap. Ook voor creativiteit kan tijd worden ingepland.

 

NB: Omdat wij graag alle tijd en aandacht willen geven aan onze gasten, verzoeken wij u vriendelijk om, voordat u een kamer boekt, eerst contact met ons op te nemen om een datum af te spreken. Contact opnemen kan via het contactformulier of telefonisch 06 1437 9142. 

Tarieven vanaf 1 juli 2019:
Begeleidingsgesprekken en verblijf (incl. opgemaakte bedden en handdoeken)

Verblijf van 8 uur, voor een stille dag (incl. lunch en kamer) € 30,-
Verblijf van 24 uur (incl. overnachting en 3 maaltijden) € 50,-
Verblijf van 48 uur (incl. overnachting en maaltijden) € 95,-
Begeleidingsgesprek per uur (max. 2 gesprekken per dag € 35,-
DISC-analyse met uitwerking en gesprek € 60,-

 

Het verschuldigde bedrag dient vooraf te worden overgeboekt op onze bankrekening: NL91 RABO 0148 9073 85 Stichting Bethabara. Voor het boeken van een gastenkamer verwijzen we u naar onze B&B website: www.antoniushoeve.com Wilt u alstublieft vòòr het boeken van een kamer contact met ons opnemen in verband met het plannen van de begeleidingsgesprekken?

Neemt u voor meer informatie gerust contact op met ons via telefoonnummer 06 14379142 Of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Onze gemeenschap is aangesloten bij www.ikzoekchristelijkehulp.nl Hier kunt ook recensies lezen van mensen die begeleiding mochten ontvangen.


©Bethabara NL  2019

June 2018
S M T W T F S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

ALPHA